logo-zwart-huidkliniek-zaia-1.webp

Couperose

Waarom kiezen voor

Onze couperose behandelingen

Als u last heeft van couperose, bieden wij een uitgebreide behandeling die specifiek is afgestemd op uw behoeften. Van veelzijdige behandelopties tot professionele expertise en een persoonlijke aanpak, we zijn er om u te helpen bij het bereiken van de gewenste resultaten en het herwinnen van een gezonde huid. 

Veelzijdige behandelopties

Wij bieden verschillende behandelmethoden voor couperose, waaronder medische peelings, medische microneedling, coagulatie, lasertherapie en thuisadvies. Dit betekent dat u kunt profiteren van een breed scala aan behandeltechnieken die specifiek zijn afgestemd op uw unieke situatie. We stellen een behandelplan op maat voor u op, waarbij we de meest effectieve combinatie van behandelingen selecteren om uw couperose aan te pakken.

Professionele expertise

Bij Huidkliniek Zaia wordt couperose behandeld door een ervaren huidtherapeut. We hebben diepgaande kennis van couperose en de behandelmethoden die het meest effectief zijn. U kunt erop vertrouwen dat u in goede handen bent en dat uw behandeling wordt uitgevoerd volgens de hoogste professionele normen.

Individuele aanpak

Huidkliniek Zaia gelooft in een persoonlijke benadering van elke klant. Couperose kan verschillende oorzaken en symptomen hebben. Daarom kijken wij zorgvuldig naar jouw specifieke situatie en stellen een behandelplan op maat op, afgestemd op jouw behoeften en doelen. We zorgen ook voor een uitgebreid thuisadvies om jou te helpen bij het optimaliseren van de resultaten en het behoud van een gezonde huid tussen de behandelingen door.

couperose kin
couperose neus
0

gekwalificeerd

Veelgestelde vragen

Over couperose

Heb je vragen over couperose en hoe het behandeld kan worden? We begrijpen dat het begrijpen van de aandoening en de beschikbare behandelopties belangrijk is bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen over couperose.

Doet de behandeling van couperose pijn?

De meeste behandelingen voor couperose veroorzaken milde ongemakken. Sommige patiënten ervaren een licht brandend gevoel tijdens de behandeling, maar dit is over het algemeen goed te verdragen.

Kan ik mijn normale huidverzorgingsroutine voortzetten na de couperose-behandeling?

Na de couperose-behandeling is het belangrijk om je huid voorzichtig te behandelen en blootstelling aan agressieve ingrediënten te vermijden. Je huidtherapeut zal je adviseren over de juiste huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor jouw huidtype en specifieke behoeften.

Is er downtime na de behandeling van couperose?

De downtime na de behandeling varieert afhankelijk van de gekozen behandelmethoden. Sommige behandelingen hebben minimale downtime, terwijl andere wat hersteltijd vereisen. Je kunt verwachten dat je huid tijdelijk rood, gezwollen of gevoelig kan zijn na de behandeling, maar deze symptomen zouden binnen enkele dagen moeten verdwijnen.

Zijn de resultaten van de couperose-behandeling permanent?

De resultaten van de couperose-behandeling zijn over het algemeen langdurig, maar niet permanent. Na de behandeling kunnen nieuwe bloedvaatjes ontstaan, vooral als de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt. Regelmatige onderhoudsbehandelingen kunnen helpen om de resultaten te behouden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om couperose te verminderen?

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon, afhankelijk van de ernst van de couperose en de gekozen behandelmethoden. Over het algemeen zijn meerdere sessies nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Een huidtherapeut kan een behandelplan op maat voor je opstellen en het geschatte aantal sessies bespreken.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan de couperose-behandeling?

De meeste bijwerkingen van de couperose-behandeling zijn mild en van voorbijgaande aard. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer roodheid, zwelling, jeuk, lichte korstvorming of veranderingen in de pigmentatie. Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans binnen enkele dagen tot weken na de behandeling. Het is belangrijk om eventuele zorgen of bijwerkingen met je huidtherapeut te bespreken.

Vergoedingen

Bij een aanvullende zorgverzekering is het mogelijk dat de behandeling voor couperose deels of volledig wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Het is handig om dit vooraf na te gaan bij de zorgverzekering.

rosamin
Onze aanpak en

Onze werkwijze bij couperose

 • Intakegesprek en huidanalyse

  Bij het eerste bezoek aan Huidkliniek Zaia vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden foto's gemaakt en wordt de couperose besproken, evenals de algemene huidconditie. We bekijken de ernst van de couperose en identificeren de specifieke behoeften van de cliënt.

 • Bespreken van behandelopties en opstellen van een behandelplan

  Na de huidanalyse worden de verschillende behandelopties met u besproken. Deze omvatten medische peelings, medische microneedling, coagulatie, lasertherapie en thuisadvies. We beoordelen welke behandelingen het meest geschikt zijn op basis van de huidconditie en u wensen. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld, inclusief het aantal benodigde sessies.

 • Start de behandeling

  De gekozen behandelmethoden worden uitgevoerd volgens het behandelplan. Medische peelings exfoliëren de bovenste huidlaag, microneedling stimuleert de huid, coagulatie sluit de bloedvaatjes en lasertherapie vermindert de couperose. Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat u comfortabel bent en minimaliseren we eventuele pijn of ongemak.

 • Nazorg en advies

  Na de behandeling informeren we u over de te verwachten reacties, zoals diffuse roodheid en zwelling die vanzelf afnemen na enkele uren. De huid zal er na verloop van tijd minder rood uitzien en gladder aanvoelen. U krijgt advies over de juiste nazorg, waaronder het vermijden van blootstelling aan de zon, het gebruik van zonnebrandcrème, het vermijden van hormooncrèmes, het beperken van alcohol- en tabaksgebruik, het beheersen van stress, het vermijden van temperatuurschommelingen en het vermijden van chronisch gebruik van corticosteroïden.

Behandelmethodes

Onze behandelmethodes omvatten onder andere medische peelings, medische microneedling, coagulatie, lasertherapie en thuisadvies. Medische peelings exfoliëren de bovenste huidlaag, microneedling stimuleert de huid, coagulatie sluit de bloedvaatjes af en lasertherapie vermindert de couperose. 

medische peeling

Medische peeling

Huidtherapie behandeling

Coagulatie

Light sheer diode

Micro needling

Plan nu uw gratis intakegesprek en

Maak een afspraak

Als u vragen heeft over de behandelingen of u wilt graag een afspraak maken, dan nodigen wij u uit om contact op te nemen met Zaia Huidkliniek in Hoogezand. Onze specialisten staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk advies.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag - Zaterdag
Zondag

Stuur ons een bericht

Ons blog

Laatste nieuws

Op de blog van Huidkliniek Zaia houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van huidverbetering en -verzorging, delen we nieuws over onze eigen acties en kortingen en introduceren we de nieuwste en meest innovatieve producten en behandelingen die beschikbaar zijn in onze kliniek.

Ze weet wat ze doet , waar ze het over heeft. De behandelingen werken goed! De pedicure heeft goede kennis, werkt goed en heeft mn voet goed behandeld.

Apollonia Hadders

Pedicure behandeling

Zeer behulpzame en meedenkende dame! Top service!

Ali Bozaslan

Pedicure behandeling