logo-zwart-huidkliniek-zaia-1.webp

Oedeemtherapie

Waarom kiezen voor

Onze oedeemtherapie behandelingen

Kies voor oedeemtherapie bij Huidkliniek Zaia en ervaar de professionele zorg en expertise die je nodig hebt om oedeem effectief te verminderen en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Gespecialiseerde aanpak

Bij Huidkliniek Zaia bieden wij gespecialiseerde oedeemtherapie, waaronder manuele lymfedrainage (MLD) en ambulante compressietherapie. Onze therapeuten zijn ervaren en getraind in het behandelen van verschillende vormen van oedeem, zoals lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem. Je kunt vertrouwen op onze expertise en zorgvuldige benadering om het oedeem effectief te verminderen.

Compleet behandeltraject

Naast het toepassen van effectieve behandeltechnieken, streven wij naar duurzame resultaten. We bieden begeleiding bij het aanmeten van therapeutische elastische kousen, die essentieel zijn om de behaalde resultaten te behouden. Onze samenwerking met OIM Orthopedie zorgt voor een gemakkelijke en regelmatige toegang tot deze kousen. Bovendien zorgen wij voor een zorgvuldige afstemming met je zorgverzekeraar, zodat je kunt profiteren van de vergoedingsmogelijkheden.

Vergoeding en professionaliteit

Bij Huidkliniek Zaia werken we samen met huisartsen en specialisten, waardoor je oedeemtherapie deels of volledig vergoed kan worden door je zorgverzekeraar. Ons team van professionals staat voor je klaar om de juiste verwijzingen en documentatie te verzorgen, zodat je kunt profiteren van de financiële voordelen. We streven naar een transparante en professionele aanpak, zodat jij je kunt richten op het herstel en verbeteren van je welzijn.

Tarieven oedeemtherapie
lymphedema
0

gekwalificeerd

Veelgestelde vragen

Over oedeemtherapie

We begrijpen dat oedeem een complexe aandoening kan zijn die vragen kan oproepen. Hier vind je de meest voorkomende vragen over oedeemtherapie en de bijbehorende informatieve antwoorden. 

Worden oedeemtherapie behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Met een verwijzing van de huisarts of specialist worden de oedeemtherapie behandelingen deels of volledig vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste 20 behandelingen worden doorgaans vergoed vanuit de aanvullende verzekering, terwijl de 21e behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is altijd raadzaam om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen.

Hoe lang duurt een oedeemtherapie behandeling?

De duur van een oedeemtherapie behandeling kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en situatie van de patiënt. Gemiddeld genomen duurt een behandelsessie ongeveer 60 minuten. Onze gespecialiseerde therapeuten nemen de tijd om een grondige evaluatie uit te voeren, de behandeling toe te passen en eventuele vragen te beantwoorden.

Hoe vaak moet ik oedeemtherapie ondergaan?

De frequentie van oedeemtherapie hangt af van de ernst van het oedeem en de individuele reactie op de behandeling. In het begin kunnen frequentere sessies nodig zijn om het oedeem effectief te verminderen. Naarmate de conditie verbetert, kunnen de behandelingen minder vaak plaatsvinden. Uw therapeut zal een behandelplan op maat maken dat rekening houdt met uw specifieke behoeften en doelen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van oedeemtherapie?

Het tijdsbestek waarbinnen resultaten zichtbaar worden, kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren al na enkele behandelingen verbetering, terwijl bij anderen meer sessies nodig zijn voordat de resultaten merkbaar worden. Het is belangrijk om geduld te hebben, omdat oedeemtherapie een geleidelijk proces is dat de tijd nodig heeft om effectief te zijn.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan oedeemtherapie?

Over het algemeen is oedeemtherapie een veilige behandeling. Het kan echter enkele milde bijwerkingen veroorzaken, zoals vermoeidheid, tijdelijke toename van het oedeem of lichte pijn tijdens de behandeling. Deze bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard en verdwijnen na verloop van tijd. Onze ervaren therapeuten zullen u begeleiden en eventuele mogelijke risico's met u bespreken voordat u met de behandeling begint.

Is oedeemtherapie geschikt voor zwangere vrouwen?

Ja, oedeemtherapie kan ook geschikt zijn voor zwangere vrouwen die last hebben van zwellingen en vochtophoping, met name in de benen en enkels. Het is echter belangrijk om altijd te overleggen met een arts voordat je een behandeling ondergaat tijdens de zwangerschap.

Maak kennis met onze aanpak.

Kom langs voor een gratis intakegesprek

Onze aanpak en

Onze werkwijze bij oedeemtherapie

 • Intake en diagnose

  Tijdens de intake beoordelen we uw oedeemklachten. Er wordt gekeken naar het type oedeem, zoals lymfoedeem, lipoedeem of veneus oedeem. Op basis van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld, inclusief de benodigde therapieën.

 • Manuele lymfedrainage (MLD)

  Tijdens de behandeling wordt er gebruikgemaakt van Manuele Lymfedrainage (MLD), een speciale massagetechniek. Door zachte en ritmische bewegingen worden de lymfebanen gestimuleerd om het oedeem af te voeren. MLD helpt bij het verminderen van vocht in het weefsel en bevordert de lymfecirculatie.

 • Ambulante compressietherapie (zwachtelen) en therapeutische elastische kousen

  Indien nodig kan ambulante compressietherapie worden toegepast, waarbij er drukverbanden worden aangebracht. De drukverbanden zorgen ervoor dat het oedeem wordt weggedrukt naar gezonde lymfebanen en weefsel, waardoor het afgevoerd kan worden. Om de resultaten stabiel te houden, kan het nodig zijn om therapeutische elastische kousen aan te meten in samenwerking met OIM Orthopedie.

 • Vergoeding

  Met een verwijzing van de huisarts of specialist wordt de oedeemtherapie (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste 20 behandelingen worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering, terwijl de 21e behandeling vergoed wordt vanuit de basisverzekering.

Wij bieden bij Zaia Huidkliniek in Hoogezand diverse

Oedeem behandelingen

Bij Huidkliniek Zaia wordt oedeemtherapie gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, waaronder:

lymfe drainage

Lymfoedeem

Oedeemtherapie kan helpen bij het verminderen van zwelling en vochtophoping veroorzaakt door lymfoedeem. Dit kan ontstaan als gevolg van beschadiging of obstructie van het lymfestelsel.

cellulitis

Lipoedeem

Voor mensen met lipoedeem, een aandoening waarbij er sprake is van ongelijke vetverdeling en zwelling, kan oedeemtherapie effectief zijn bij het verminderen van de symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

varicose

Postoperatief oedeem

Na een operatie kan er sprake zijn van zwelling en vochtophoping in het operatiegebied. Oedeemtherapie kan helpen om het oedeem te verminderen en het herstelproces te bevorderen.

venusoedeem

Veneus oedeem

Oedeemtherapie kan ook worden toegepast bij veneus oedeem, waarbij er vochtophoping ontstaat als gevolg van problemen met de bloedcirculatie in de aderen, zoals bij spataderen.

Tarieven oedeemtherapie

De eerste 20 consulten worden mogelijk vergoed uit de aanvullende verzekering. Zie polisvoorwaarden, voor de vergoeding fysiotherapie behandelingen. Na de eerste 20 behandelingen kan aanspraak gemaakt worden op de basisverzekering.

Plan nu uw gratis intakegesprek en

Maak een afspraak

Als u vragen heeft over de behandelingen of u wilt graag een afspraak maken, dan nodigen wij u uit om contact op te nemen met Zaia Huidkliniek in Hoogezand. Onze specialisten staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk advies.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag - Zaterdag
Zondag

Stuur ons een bericht

Ons blog

Laatste nieuws

Op de blog van Huidkliniek Zaia houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van huidverbetering en -verzorging, delen we nieuws over onze eigen acties en kortingen en introduceren we de nieuwste en meest innovatieve producten en behandelingen die beschikbaar zijn in onze kliniek.

Ze weet wat ze doet , waar ze het over heeft. De behandelingen werken goed! De pedicure heeft goede kennis, werkt goed en heeft mn voet goed behandeld.

Apollonia Hadders

Pedicure behandeling

Zeer behulpzame en meedenkende dame! Top service!

Ali Bozaslan

Pedicure behandeling