logo-zwart-huidkliniek-zaia-1.webp

Voordelen van IPL Laserbehandelingen bij Huidkliniek Zaia

Wat is IPL Laserbehandeling?

Intense Pulsed Light (IPL) is een geavanceerde techniek die breed-spectrum licht gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken. Bij Huidkliniek Zaia maken we gebruik van de ‘ReClear’ IPL-technologie, die effectief is voor een breed scala aan huidaandoeningen. IPL werkt door lichtpulsen af te geven die worden geabsorbeerd door de melanine (pigment) in de huid en de hemoglobine (rode bloedcellen in de bloedvaten). Deze lichtenergie wordt omgezet in warmte, die de doelcellen vernietigt zonder de omliggende weefsels te beschadigen.

Voordelen van IPL Laserbehandelingen

Veelzijdigheid:

IPL kan verschillende huidaandoeningen behandelen, zoals pigmentvlekken, oppervlakkige vaatjes, rosacea, acne en roodheid. Dit maakt het een veelzijdige behandeling voor een breed scala aan huidproblemen.

Veilig en Comfortabel:

De IPL ReClear biedt een veilige en comfortabele behandeling. Het licht richt zich op de kleurstof van de huidafwijking, die wordt omgezet in warmte, waardoor de afwijking door het lichaam wordt afgebroken. De behandelingen zijn doorgaans goed verdragen en vereisen geen uitgebreide hersteltijd.
Persoonlijke Behandeling:

Bij Huidkliniek Zaia wordt elke behandeling op maat gemaakt. Tijdens een intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op uw specifieke huidtype en behoeften. Dit zorgt ervoor dat u de best mogelijke zorg en resultaten krijgt.

Minimale Hersteltijd:

IPL-behandelingen vereisen minimale hersteltijd, waardoor u snel weer uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen met een druk schema die effectieve huidverbetering zoeken zonder langdurige downtime.
Behandelingen en Indicaties

Pigmentvlekken:

IPL vermindert effectief ongewenste pigmentatie en egaliseert de huidtoon. Het is bijzonder effectief bij zonnevlekken, ouderdomsvlekken en melasma.

Rosacea en Couperose:

De behandeling vermindert roodheid en zichtbare vaatjes door de bloedvaten te verwarmen en te vernietigen, wat resulteert in een egalere huidskleur.

Acne:

IPL helpt bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de huidtextuur door bacteriën te doden en de talgproductie te reguleren.

Huidverjonging:

IPL stimuleert de productie van collageen, wat bijdraagt aan een stevigere en gladdere huid, vermindering van fijne lijntjes en een algehele verbetering van de huidstructuur.

Roodheid en Adertjes:

IPL kan effectief zijn bij het verminderen van diffuse roodheid en zichtbare adertjes op het gezicht en lichaam.

Behandelingsproces van onze IPL Laserbehandelingen:

Tijdens de behandeling wordt een koelgel aangebracht op het te behandelen gebied om de huid te beschermen en het comfort te vergroten. Vervolgens wordt het IPL-apparaat gebruikt om lichtpulsen af te geven aan de huid. Deze pulsen worden geabsorbeerd door de pigmentcellen en bloedvaten in de huid, waardoor deze worden vernietigd en uiteindelijk door het lichaam worden afgevoerd. De behandeling is snel en veroorzaakt minimaal ongemak. Na de behandeling kan er tijdelijke roodheid en lichte zwelling optreden, maar deze verdwijnen meestal snel.

Veel gestelde vragen over IPL Laserbehandelingen

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig, afhankelijk van de aandoening en individuele respons. Voor sommige aandoeningen, zoals ernstige pigmentvlekken of vasculaire laesies, kunnen meer sessies nodig zijn.
Bijwerkingen zijn meestal mild en tijdelijk, zoals roodheid, zwelling en een warm gevoel op de behandelde plek. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot een paar dagen. In zeldzame gevallen kunnen lichte blauwe plekken of pigmentveranderingen optreden.
De meeste cliënten ervaren slechts mild ongemak tijdens de behandeling, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid klapt. De koelgel en het koelsysteem van het IPL-apparaat helpen om het ongemak te minimaliseren.
Vermijd zonblootstelling en gebruik geen zelfbruiners in de weken voorafgaand aan de behandeling. Het is ook belangrijk om geen bloedverdunners zoals aspirine in te nemen, tenzij voorgeschreven door uw arts. Volg de specifieke instructies van uw huidtherapeut voor optimale resultaten.
IPL is het meest effectief op lichte tot medium huidtypes. Mensen met een donkere huid hebben een hoger risico op bijwerkingen zoals hyperpigmentatie of hypopigmentatie. Een intakegesprek zal bepalen of IPL geschikt is voor uw huidtype en -conditie.
Om de resultaten van uw IPL-behandeling te behouden, is het belangrijk om uw huid goed te beschermen tegen de zon door dagelijks een breed-spectrum zonnebrandcrème te gebruiken. Regelmatige follow-up behandelingen kunnen ook helpen om de voordelen van de behandeling te verlengen en te verbeteren.
IPL laserbehandelingen handstuk 4
IPL handstuk 2

Nieuwsgierig naar onze werkwijze en behandeling? Plan dan een intake!

Bent u geïnteresseerd in IPL-behandelingen bij Huidkliniek Zaia? Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een consult. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0598-360010 of e-mailen naar info@huidkliniekzaia.nl.

We kijken ernaar uit om u te helpen uw huidgezondheid te verbeteren.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op! Wij geven u graag advies en plannen eventueel een intakegesprek voor u in!

zaia-huidkliniek-voorstellen
google logo

Klantbeoordelingen

5.0/5.0
5/5