logo-zwart-huidkliniek-zaia-1.webp

Leven met Fibromyalgie: Begrijpen, ervaren en verlichten

Leven met Fibromyalgie: Begrijpen, ervaren en verlichten

Wat is Fibromyalgie?

De wereld van iemand met fibromyalgie, een aandoening die vaak wordt gekenmerkt door aanhoudende pijn in spieren, pezen en bindweefsel, is complex. Het beinvloedt enorm het dagelijks leven. Huidkliniek Zaia kan ondersteuning bieden en de pijn verlichten.

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie, wat letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren” betekent, is een chronisch pijnsyndroom dat niet alleen fysieke klachten met zich meebrengt, maar ook stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen. Anders dan bij gewone pijn of stijfheid, blijft de pijn bij fibromyalgie zonder duidelijke oorzaak aanhouden. De klachten variëren in intensiteit en kunnen verschillende delen van het lichaam aantasten. Hoewel de exacte oorzaak onbekend is, erkent de WHO fibromyalgie als een chronische pijnaandoening, wat veel patiënten geruststelling biedt.

Leven met Fibromyalgie

De impact van leven met fibromyalgie op het dagelijks leven is aanzienlijk. Van de veelvoorkomende klachten zoals pijn, chronische vermoeidheid en slaapproblemen tot temperatuurgevoeligheid en concentratiestoornissen, fibromyalgie kan diverse uitdagingen met zich meebrengen. Belangrijk is te begrijpen dat mensen die leven met fibromyalgie vrijwel nooit dezelfde klachten hebben, waardoor behandelingen op maat essentieel zijn.

Veel gestelde vragen die wij krijgen over fibromyalgie

De exacte oorzaak van fibromyalgie is nog onbekend. Verschillende theorieën suggereren dat het te maken kan hebben met verstoorde spierspanning, problemen in de hersenen met betrekking tot pijnverwerking, of veranderingen in de selectie van pijnprikkels. Echter, er is nog veel onderzoek nodig om de precieze oorzaken te begrijpen.
Diagnose van fibromyalgie gebeurt vaak aan de hand van tenderpoints. Als minimaal 11 van de 18 punten als pijnlijk worden ervaren, kan dit wijzen op fibromyalgie. Het is echter belangrijk om een ervaren zorgverlener te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose.
De meest voorkomende klachten zijn pijn (95%), chronische vermoeidheid (88%), stijfheid (81%), slaapproblemen (61%), temperatuurgevoeligheid (56%), concentratiestoornissen (56%), en darmklachten (52%).
Er is geen duidelijk bewijs dat fibromyalgie erfelijk is. Hoewel het vaker voorkomt bij bepaalde families, is het geen direct overdraagbare aandoening.
LPG Endermologie biedt een niet-invasieve aanpak om de symptomen van fibromyalgie te verlichten. Door stimulatie van de doorbloeding en lymfedrainage kan het bijdragen aan het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit.
Ja, de behandelingen bij Huidkliniek Zaia, waaronder LPG Endermologie, zijn ontworpen om ondersteuning te bieden aan mensen met verschillende vormen van fibromyalgie. Onze gespecialiseerde therapeuten passen behandelingen aan op basis van individuele behoeften en symptomen.
Fibromyalgie
𝐋𝐏𝐆 𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 bindweefselmassage

Ondersteuning bij Huidkliniek Zaia

Leven met fibromyalgie brengt dagelijkse uitdagingen met zich mee, maar bij Huidkliniek Zaia begrijpen we dat er ondersteunende oplossingen zijn om de last te verlichten. Onze gespecialiseerde therapeuten hebben ervaring in het aanpassen van behandelingen aan specifieke aandoeningen en doelen.

Met LPG Endermologie bieden we een niet-invasieve benadering om de symptomen van fibromyalgie te verzachten, gericht op het stimuleren van doorbloeding en lymfedrainage.

Neem contact met ons op voor meer inzicht in hoe LPG Endermologie kan bijdragen aan het verlichten van de pijn en ongemakken die gepaard gaan met fibromyalgie. Wij staan klaar om u te helpen op uw reis naar een comfortabeler leven met deze chronische aandoening.

📧 info@huidkliniekzaia.nl⁣ 📞 0598-360010⁣

Deel dit bericht:

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op! Wij geven u graag advies en plannen eventueel een intakegesprek voor u in!

zaia-huidkliniek-voorstellen
google logo

Klantbeoordelingen

5.0/5.0
5/5