logo-zwart-huidkliniek-zaia-1.webp

Rosacea Awareness Month: Ook bij Huidkliniek Zaia

IPL apparaat

Het is Rosacea Awareness Month. We leggen je graag wat meer hierover uit.

April is door de NRS (National Rosacea Society) in Amerika uitgeroepen tot Rosacea Awareness Month. Laten we samen meer bewustzijn creëren over deze aandoening en de behandelmogelijkheden verkennen.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die voornamelijk het gezicht treft, gekenmerkt door roodheid, bultjes, puistjes en zichtbare bloedvaatjes. Het begint vaak rond het 30ste levensjaar en kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven vanwege emotionele aspecten zoals schaamte en onzekerheid.

De impact van Rosacea

Rosacea kan een grote impact hebben op het zelfvertrouwen en de sociale interactie van mensen die eraan lijden. Het is meer dan alleen een huidaandoening; het kan leiden tot psychologische stress en zelfs depressie. Het vinden van een geschikte behandeling is daarom van essentieel belang voor het welzijn van mensen met rosacea.

De Rosacea behandeling bij huidkliniek Zaia

Bij Huidkliniek Zaia bieden we een scala aan behandelingen die specifiek zijn ontworpen om rosacea te behandelen en de symptomen te verminderen. Hier zijn enkele van de behandelingen die we aanbieden:

Lasertherapie en IPL (Intense Pulsed Light)

Lasertherapie en IPL zijn effectieve behandelingen voor het verminderen van roodheid en het verwijderen van zichtbare bloedvaatjes die vaak geassocieerd worden met rosacea. Deze behandelingen zijn non-invasief en richten zich op specifieke doelgebieden van de huid, waardoor de symptomen van rosacea aanzienlijk verminderd kunnen worden.

Medische huidverzorgingsproducten

Onze medische huidverzorgingsproducten zijn speciaal samengesteld om de symptomen van rosacea te kalmeren en te verminderen. Deze producten bevatten ingrediënten die bekend staan om hun ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen, waardoor ze ideaal zijn voor de gevoelige en reactieve huid die vaak geassocieerd wordt met rosacea.

Voedings- en levensstijlaanpassingen

Naast professionele behandelingen adviseren wij ook voedings- en levensstijlaanpassingen die kunnen bijdragen aan het verminderen van rosacea-symptomen. Dit omvat het vermijden van triggers zoals alcohol, gekruid voedsel, warme dranken en blootstelling aan extreme temperaturen. Onze deskundige huidtherapeuten kunnen advies geven over hoe je jouw dieet en levensstijl kunt aanpassen om rosacea onder controle te houden.

Op maat gemaakt behandelplan voor onze Rosacea behandeling

Bij Huidkliniek Zaia geloven we in een persoonlijke benadering van huidverzorging. Daarom stellen we voor elke cliënt met rosacea een op maat gemaakt behandelplan op dat volledig is afgestemd op hun individuele behoeften en huidconditie. We houden rekening met factoren zoals de ernst van de rosacea, gevoeligheid van de huid en persoonlijke voorkeuren om zo de beste resultaten te behalen.

Enkele veel gestelde vragen en antwoorden over onze Rosacea behandeling

Lasertherapie en IPL zijn effectieve behandelingen die roodheid verminderen en zichtbare bloedvaatjes verwijderen. Deze behandelingen richten zich op specifieke doelgebieden van de huid en stimuleren de vernieuwing van de huidcellen, waardoor de symptomen van rosacea verminderd worden.
We adviseren medische huidverzorgingsproducten die speciaal zijn samengesteld om ontstekingen te kalmeren en de gevoelige huid te verzorgen. Deze producten bevatten ingrediënten zoals niacinamide, hyaluronzuur en kalmerende plantenextracten om de symptomen van rosacea te verminderen.
Ja, bepaalde voedingsmiddelen en levensstijlgewoonten kunnen rosacea-symptomen verergeren. We adviseren cliënten om triggers zoals alcohol, gekruid voedsel en blootstelling aan extreme temperaturen te vermijden. Onze specialisten geven gepersonaliseerd advies over voeding en levensstijl om rosacea onder controle te houden.
De meeste behandelingen bij Huidkliniek Zaia zijn niet pijnlijk. Bij lasertherapie en IPL kan een licht prikkelend gevoel ervaren worden, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Onze specialisten zorgen ervoor dat je comfortabel bent tijdens de behandeling.
De tijd die nodig is om resultaten te zien, varieert per persoon en hangt af van de ernst van de rosacea. Over het algemeen zie je na enkele behandelingen verbetering van de huidtextuur, roodheid en bloedvaatjes. Onze specialisten stellen een behandelplan op dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en verwachtingen.
Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de ernst van de rosacea en de individuele respons op de behandeling. Over het algemeen worden meerdere behandelingen aanbevolen voor het beste resultaat. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met tussenpozen van enkele weken. Onze specialisten stellen een behandelplan op dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en doelen.
rosamin
IPL handstuk 2

Samen strijden tegen Rosacea bij Huidkliniek Zaia!

Rosacea kan een uitdagende aandoening zijn, maar met de juiste behandelingen en ondersteuning kunnen de symptomen onder controle worden gehouden en kan de kwaliteit van leven verbeterd worden. Wil je meer weten over rosacea en hoe Huidkliniek Zaia jou kan helpen om het onder controle te krijgen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 0598-360010 of plan online een intakegesprek. Laten we samen werken aan een gezonde, stralende huid en het welzijn van mensen met rosacea verbeteren.

Ervaar de kracht van effectieve behandelingen en herwin het vertrouwen in jouw huid. Maak een afspraak en zet de eerste stap naar een leven met minder rosacea-symptomen.

Tot ziens bij Huidkliniek Zaia!

Met vriendelijke groet,

Het Team van Huidkliniek Zaia

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op! Wij geven u graag advies en plannen eventueel een intakegesprek voor u in!

zaia-huidkliniek-voorstellen
google logo

Klantbeoordelingen

5.0/5.0
5/5