Ingegroeide Teennagels: Oorzaken, Behandeling en Voorkomen

ingegroeide teennagel

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel kan bijzonder pijnlijk zijn en voor veel ongemak zorgen. Vaak ontstaat dit probleem wanneer de rand van de nagel in de huid groeit, wat leidt tot ontsteking, pijn en soms zelfs infecties. Gelukkig kunnen onze medische pedicures, Manon, Ingrid en Melanie je helpen dit probleem snel en effectief te verhelpen.

In dit blog vertellen we je alles over ingegroeide teennagels: hoe ze ontstaan, welke behandelingen er zijn, en hoe je verdere problemen kunt voorkomen.

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel ontstaat meestal wanneer de zijkant van de teennagel in de huid groeit. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals het verkeerd knippen van de nagel, het dragen van te strakke schoenen of zelfs genetische aanleg. De grote teen is vaak het slachtoffer van ingegroeide nagels, maar het kan ook voorkomen bij andere tenen.

Bij Huidkliniek Zaia zien we regelmatig mensen die worstelen met dit probleem. Onze medische pedicures zijn gespecialiseerd in de behandeling van ingegroeide teennagels. Ze werken met moderne technieken en persoonlijke zorg om ervoor te zorgen dat de nagel snel wordt hersteld en verdere problemen worden voorkomen.

Behandeling van een ingegroeide teennagel bij Huidkliniek Zaia

Onze medische pedicures, Manon, Ingrid en Melanie, zijn volledig gediplomeerd en beschikken over jarenlange ervaring. De behandeling van een ingegroeide teennagel begint met een grondig onderzoek van de nagel. De ingegroeide nagelrand wordt voorzichtig verwijderd om de pijn direct te verlichten. Indien nodig kan een nagelbeugel worden geplaatst om de nagel in de juiste stand te brengen en toekomstige ingroei te voorkomen.

De behandeling is pijnloos en vaak merk je direct verlichting van de klachten. Onze pedicures bieden ook advies om verdere problemen te voorkomen, zoals het dragen van de juiste schoenen en het correct knippen van de nagels. In sommige gevallen kan een vervolgbehandeling nodig zijn, vooral als de nagel gevoelig is voor herhaling.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hier zijn zes tips van onze medische pedicures om te helpen voorkomen dat je nagels opnieuw ingroeien:

Strakke schoenen kunnen druk uitoefenen op de nagels, wat het risico op ingroei verhoogt. Kies voor schoenen die voldoende ruimte bieden voor je tenen, zodat je nagels niet tegen de zijkanten van je schoenen worden gedrukt.
Vermijd het te rond knippen van de nagelranden. Dit kan ervoor zorgen dat de nagel in de huid gaat groeien. Knip je nagels altijd recht af om te voorkomen dat de nagel in de huid prikt.
Hydrateren met een goede voetcrème kan helpen om de huid soepel te houden, waardoor het risico op ingroei afneemt. Bekijk onze voetverzorgingsproducten voor tips en aanbevelingen.
Zeker als je gevoelig bent voor ingegroeide nagels, kan een periodiek bezoek aan de pedicure helpen om problemen voor te zijn. Onze gediplomeerde medische pedicures bieden deskundige zorg om je voeten gezond te houden.
Vocht kan ervoor zorgen dat de huid zachter wordt, wat de kans op een ingegroeide nagel vergroot. Vochtregulerende sokken kunnen helpen om je voeten droog en gezond te houden, vooral bij het sporten of op warme dagen.
Te lange periodes in strakke of slecht ademende schoenen kunnen de kans op een ingegroeide teennagel vergroten. Geef je voeten regelmatig de kans om te ademen en rust te nemen, vooral na een lange dag.
Nagelbeugels bij huidkliniek zaia
Melanie pedicures zaia

Waarom kiezen voor Huidkliniek Zaia?

Onze medische pedicures zijn niet alleen gediplomeerd, maar ook uiterst gemotiveerd om jou van je voetproblemen af te helpen. Of je nu last hebt van een ingegroeide teennagel, likdoorns of andere voetproblemen, onze pedicures staan klaar om je voeten weer in topconditie te brengen. We bieden persoonlijke zorg op maat (ook bij u thuis) en werken met de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat je weer pijnvrij door het leven kunt.

Onze ambulante pedicure service is tijdelijk gepauzeerd voor nieuwe klanten vanwege de drukte en personeelsbezetting. We hopen binnenkort weer nieuwe klanten te kunnen aannemen. Huidige klanten blijven we natuurlijk voorzien van voetzorg aan huis.

Heb jij last van een ingegroeide teennagel? Maak dan snel een afspraak met een van onze medische pedicures. Bij Huidkliniek Zaia helpen we je graag van je klachten af.

Deel dit bericht:

Tijdelijk geen nieuwe aanmeldingen voor ambulante pedicure

Vanwege de huidige drukte en beperkte personeelscapaciteit, kunnen wij tijdelijk geen nieuwe klanten aannemen voor onze ambulante pedicureservice. Wij blijven uiteraard zorg verlenen aan onze bestaande klanten en hopen binnenkort weer ruimte te hebben voor nieuwe aanvragen. Bedankt voor uw begrip!

tijdelijke stop ambulante pedicureklanten