logo-zwart-huidkliniek-zaia-1.webp

Microneedling vs. Microneedling RF: Ontdek de Verschillen!

mini symposium rf

Microneedling vs. RF-Microneedling: Ontdek de verschillen!

Wat is Microneedling?

Microneedling is een procedure waarbij een vibrerende pen, zoals de SkinPen, wordt gebruikt om gecontroleerde microverwondingen in de huid te creëren door middel van microscopisch kleine gaatjes. Dit stimuleert de huidcellen om zich te vernieuwen en helpt bij de productie van nieuw collageen, wat resulteert in een frissere, beter doorbloede en sterkere huid.

Wat is Microneedling RF?

Microneedling RF combineert microneedling met radiofrequente (RF) energie. Speciale ‘geactiveerde’ gouden naalden worden gebruikt om micropuncties in de huid te creëren en tegelijkertijd radiofrequente energie af te geven. Deze warmte stimuleert de aanmaak van huidverbeterende eiwitten zoals collageen, elastine en hyaluronzuur nog sterker dan bij traditionele microneedling.

De verschillen tussen microneedling en microneedling RF

Verschillen in apparaat en uitvoering

Microneedling:

We gebruiken de SkinPen, een krachtig apparaat met hoogwaardige naalden. De behandeling omvat het aanbrengen van een serum gevolgd door het bewegen van de pen over de huid, wat resulteert in honderden kleine prikjes per seconde.

Microneedling RF:

Met het handstuk worden RF-energiepulsen door de naaldjes afgegeven terwijl ze in de huid glijden. Hierdoor kan de diepte worden aangepast van 0,5 mm tot wel 5 mm, afhankelijk van het behandelgebied.

Verschillen in indicaties

Microneedling is ideaal voor beginnende huidveroudering, acne littekens en grove poriën.
RF-microneedling is effectiever voor diepere rimpels, huidverslapping en ernstige huidproblemen zoals oudere acne-littekens, striae en operatielittekens.

Microneedling vs. Microneedling RF voor acné

Microneedling is geschikt voor de behandeling van restacné en acné-littekens bij tieners en twintigers.
RF-microneedling kan ook worden ingezet bij actieve acné vanwege de remmende werking op de talgklieren, waardoor de talgproductie afneemt.

Overeenkomsten en nazorg

Beide behandelingen vereisen een reeks sessies voor optimale resultaten.
De hersteltijd is vergelijkbaar, met meestal enkele uren tot een dag roodheid en minimale zwelling.
Nazorg omvat het vermijden van direct zonlicht en het gebruik van geschikte huidverzorgingsproducten.

Enkele veel gestelde vragen over beide behandelingen

Microneedling is effectief voor acne littekens, fijne lijntjes, grove poriën, huidverslapping en pigmentverkleuringen.
RF-microneedling is geschikt voor mensen met diepere rimpels, ernstige acne-littekens, huidverslapping en andere diepgaande huidproblemen.
Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en huidprobleem, maar over het algemeen zijn meerdere sessies nodig voor optimale resultaten. Dit kan variëren van 3 tot 6 sessies, met tussenpozen van enkele weken.
Microneedling kan een licht ongemak veroorzaken, maar is over het algemeen goed te verdragen. Indien gewenst kan een verdovende crème worden gebruikt om eventuele gevoeligheid te verminderen.
De hersteltijd varieert, maar meestal is er enkele uren tot een dag roodheid en minimale zwelling. Het is belangrijk om direct zonlicht te vermijden en geschikte huidverzorgingsproducten te gebruiken zoals geadviseerd door de behandelaar.
Ja, RF-microneedling is over het algemeen veilig voor alle huidtypes. De behandeling kan worden aangepast aan verschillende huidtypes en -tinten. Het is echter altijd raadzaam om een ervaren behandelaar te raadplegen voor een grondige huidanalyse en advies op maat.
skinpen
skinpen-microneedling

Conclusie

Zowel microneedling als RF-microneedling zijn effectieve behandelingen voor huidverbetering, maar ze verschillen in hun toepassingen en resultaten. Of je nu op zoek bent naar algemene huidverbetering of gerichte behandeling van diepere huidproblemen, bij Huidkliniek Zaia bieden we beide behandelingen aan, afgestemd op jouw individuele behoeften. Neem contact met ons op voor een consult en ontdek welke behandeling het beste bij jou past!

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op! Wij geven u graag advies en plannen eventueel een intakegesprek voor u in!

zaia-huidkliniek-voorstellen
google logo

Klantbeoordelingen

5.0/5.0
5/5